Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Meedenken over wonen in 2035

8 oktober 2010

Sinds begin september werken ruim 400 vrijwilligers aan het opstellen van een gezamenlijke visie op een duurzame maatschappij. Aanleiding is een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen genaamd ‘Our Common Future 2’. De werkgroep Wonen binnen dit project wil weten wat de visie van de Nederlander is op hoe we in 2035 wonen.

Wonen in Our Common Future gaat over wonen in 2035 in de breedste zin des woords. Woon je in een stad of op het platteland? Wat doe je allemaal in je woning? Hoe belangrijk is je woning voor je? Waaraan moet je woning en leefomgeving voldoen? Welke bijdrage lever je zelf aan de woon- en leefomgeving? Visies en ideeën hierover kunnen ingestuurd worden bij de werkgroep via mail (woneninocf@gmail.com).

Na bijna 25 jaar

Jan Jonker, hoofddocent van de Radboud Universiteit en initiatiefnemer van het project: “In 1987 verscheen het VN Brundtland Rapport, ‘Our Common Future’, in 900 dagen geschreven door 1.200 mensen. Het rapport beschreef voor het eerst de duurzame thema’s van de toekomst en heeft een ongelooflijke reeks aan reacties teweeggebracht. Nu – bijna 25 jaar later en wijzer – doen we dit over maar dan specifiek voor Nederland.”

Op 17 december 2010 presenteren alle teams hun uitkomsten op de Radboud Universiteit. De gebundelde deelrapporten worden gepresenteerd op een grootschalige eindconferentie op 13 mei 2011. Deze toekomstideeën dienen als basis voor de discussie met overheid en bedrijfsleven.

Meer informatie, ook over inzending criteria, is te vinden via Our Common Future.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren