Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Meebetalen Vestia grote gevolgen bouw

10 juli 2012

De Vestiadeal, waarbij woningcorporaties meebetalen aan het oplossen van de problemen van Vestia, heeft grote gevolgen voor de bouwsector. EenVandaag maakte daar 5 juli een reportage over.

Corporaties, in 2011 goed voor de helft van alle nieuwbouw in Nederland, vormden tot voor kort nog één van de weinige stabiele opdrachtgevers voor de in nood verkerende bouw. Doordat de corporaties gezamenlijk bij moeten dragen om de financiele problemen van Vestia op te lossen, vrezen ze bezuinigingen op nieuwbouw. Ook wordt een deel van de huurwoningen afgestoten. Het gevolg zal zijn dat minder nieuwbouw nog minder werk betekent voor bouwbedrijven. En door het afstoten van bestaande woningen zal er binnen afzienbare tijd een tekort ontstaan aan goedkope huurwoningen.

Naast corporatie De Huismeesters in Groningen komt ook Nijhuis Bouw b.v., lid van Bouwend Nederland, aan het woord. Directeur Herman Jan Visser noemt de gevolgen voor de bouwsector ‘dramatisch’, gevolgd door Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman. Hij schetst de stagnatie die door ‘Vestia’ alleen maar versterkt. “De markt zit muurvast. Het ene na het andere bouwbedrijf valt om, ministers zitten te puzzelen om de economie op gang te krijgen, banken en pensioenfondsen vinden het te riskant – zo zitten we op elkaar te wachten en dat moet niet”, aldus Brinkman.

Bekijk de reportage van EenVandaag hier.

Bron: EenVandaag en Bouwend Nederland

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren