Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Mata Hari gerenoveerd

3 maart 2011

Het voormalige gokpaleis Mata Hari aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam is 2 maart na een grootscheepse renovatie opgeleverd. In het pand van woningcorporatie Ymere in het hart van het Amsterdamse wallengebied zijn bedrijfsruimtes en woningen gemaakt.

De officiële oplevering werd verricht door wethouder Lodewijk Asscher door het onthullen van de cijfers 1012 op de gevel van het pand. Deze cijfers staan voor het Coalitieproject 1012, waarin gemeente Amsterdam en het stadsdeel Centrum samenwerken aan het terugdringen van de criminaliteit en aan de economische opwaardering van het postcodegebied 1012 rondom de burgwallen.

De renovatie van het rijksmonument Mata Hari is in januari 2010 begonnen. Afgelopen februari konden de steigers aan de gevel worden verwijderd. De gevels en de vloerbalken zijn intact gebleven, verder is het pand achter de gevels met fundering en al opnieuw opgebouwd. Veel details zijn behouden gebleven of respectvol gereconstrueerd. Daarnaast is luxe en modern comfort aan het rijksmonument toegevoegd.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren