Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Leefbaarder wijk door inzet bewoners

3 oktober 2011

In de Zaanse wijk Poelenburg zijn per 1 oktober zes huurders van corporaties Rochdale en Parteon als vrijwilliger aan de slag gegaan als leefbaarheidsambassadeur. Zij hebben hiervoor een speciale training gevolgd.

Leefbaarheidsambassadeurs houden een oogje in het zeil in de avonden en weekenden. Zij lopen geregeld in koppels een ronde door de complexen van de corporaties, en zij spreken buurtgenoten aan en geven ongeregeldheden door aan de corporatie. Bewoners kunnen buiten kantooruren bij hen terecht. De vrijwilligers krijgen extra propoints, waarmee ze woongerelateerde producten of diensten kunnen kopen.

Minder overlast

De corporaties hebben positieve ervaringen met het concept. In de wijk Poelenburg waren al enkele buurtconciërges aan de slag die op een vergelijkbare manier werken. Door deze positieve ervaringen willen Rochdale en Parteon het project buurtconciërges in de wijk nu voortzetten in de vorm van leefbaarheidsambassadeurs. In Amsterdam-Zuidoost hebben leefbaarheidsambassa­deurs hun meerwaarde al bewezen: huisvuil wordt minder vaak verkeerd aangeboden en bewoners ervaren minder overlast.

De corporaties willen in al hun complexen in Poelenburg huurders inzetten als leefbaarheids­ambassadeur.

Bron: Aedes

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren