Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Laatste flat Molenwijk opgeleverd

14 september 2011

Gericht en kostenefficiënt investeren was het devies van woningcorporatie de Alliantie in de Molenwijk in Amsterdam. De corporatie hoopt dat het ontwerp en frisse uitstraling van de gebouwen van de Walmolen een positief effect hebben op de wijk. De Walmolen is op 13 september na een grondige renovatie opgeleverd.

De Molenwijk is gebouwd als proeftuin voor de Bijlmermeer in Amsterdam Zuidoost. Ook deze wijk kende relatief veel instroom van sociaal kwetsbare bewoners, wat investeren in de wijk extra hard nodig maakte. Toch is er in de Molenwijk gekozen voor behoud en herstel van dezelfde soort flats als in de Bijlmer. Renovatie in combinatie met een intensief beheerprogramma draagt bij aan een verbeterde leefbaarheid in de wijk, volgens de corporatie. “Het investeringsvolume van corporaties is sterk gedaald als gevolg van een stagnatie in de vastgoedmarkt. Daarom biedt een prijsbewuste en zorgvuldige, gerichte aanpak als in de Molenwijk wellicht kansen voor stedelijke vernieuwing in de toekomst”, meent Maya Gersons, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie.

Molenmeester

Bedoeling van de investeringen in de Molenwijk is dat deze op den duur moeten leiden tot een meer gevarieerde samenstelling in de wijk. “Daarnaast is het nu belangrijk scherp te zijn op kwetsbare groepen in de wijk. Hierin is de Molenmeester een belangrijke centrale figuur in de wijk”, zegt Gersons. De Molenmeester probeert samen met actieve bewoners en diverse instanties de wijk leefbaar te houden. Zo is in samenwerking met de politie een zeer succesvol project met sms-alert gestart, waarbij een sterk beroep gedaan wordt op de gemeenschapszin van de bewoners. “Aan het succes van dit project blijkt gelukkig dat het met die gemeenschapszin wel goed zit in de Molenwijk”, vindt Molenmeester Herman Oostwal.

Ontwerp Walmolen

De Walmolen is de centrale en grootste flat in de Molenwijk. De renovatie van de flat is niet alleen gericht op de woningen, maar draagt ook bij aan een verbeterde uitstraling van de hele wijk. Zo zijn de onderdoorgangen verhoogd waardoor het noorden en het zuiden van het park veel beter met elkaar verbonden worden. Prints in de onderdoorgangen geven bovendien een bijzonder effect in de sfeer van de groene wijk. Deze onderdoorgangen in de Walmolen worden extra benadrukt door de glazen beplating. In alle gerenoveerde flats van de Alliantie en in de nieuwe parkeergarage komen de glazen platen in verschillende kleuren terug. De Walmolen is de laatste van alle flats die de woningcorporatie sinds 2002 aanpakte.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren