Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Kleiner werkgebied Ymere

21 april 2011

Woningcorporatie Ymere gaat haar werkgebied verkleinen. De corporatie trekt zich de komende tijd terug uit de Bollenstreek, het zuidelijk deel van Kennemerland, Gooi- en Vechtstreek, Zeewolde en Alphen aan den Rijn.

Ymere heeft geen haast, zo verklaart een woordvoerster. Per afzonderlijk project wordt de haalbaarheid van verkoop bekeken. De reorganisatie van het werkgebied vloeit voort uit de tegenvallende economische ontwikkeling. Vanwege de stagnerende woningmarkt krimpt het eerder voorgenomen investeringsniveau. In het verleden rekende Ymere op een investering van 450 tot 500 miljoen euro per jaar. Om de borging van de leningen voor sociale woningbouw door het Waarborgfonds veilig te stellen, daalt het investeringsvolume met naar schatting 30 procent naar 300 miljoen per jaar.

Ymere is met ruim 80.000 woningen, garages en bedrijfsruimten een van de grootste corporaties van het land. De corporatie blijft naar eigen zeggen onverminderd actief in Amsterdam, Almere, Haarlem en Haarlemmermeer.

Bron: Cobouw

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren