Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Kennis en inzicht wijkaanpak samengevoegd

23 juli 2012

Alle kennis en kunde over wijkenaanpak is nu samengevoegd en teug te vinden op een website, wijkengids.nl. De wijkengids vormt een basis om onderlinge kruisbestuiving en verbinding in de toekomst verder vorm te geven.

Doel van de gids is om te inspireren en ondersteunen bij het vormgeven van persoonlijke en/of professionele betrokkenheid, gericht op het unieke karakter van de wijk waarin iemand werkt, woont of beleidsmatig of bestuurlijk verantwoordelijk voor is. In de wijkengids zijn de belangrijkste lessen uit publicaties over de wijkenaanpak van afgelopen jaren gebundeld. Niet alleen is opgenomen wat effectief is gebleken uit verschillende onderzoeken, maar ook wat volgens de praktijk waardevolle lessen zijn. Tevens biedt de gids kennis voor vraagstukken of andere thema’s, zoals bevolkingskrimp.

Aandachtswijken en krimpgebieden

De wijkengids is samengesteld vanuit de ervaringen in aandachtswijken (40 en 40+) en in krimpgebieden en in co-creatie met gemeenten, het ministerie van  BZK en andere betrokken partners. Lessen uit experimenten worden gebundeld, wat inzicht geeft in de aanpak van de wijken die er in Nederland het slechtste voorstonden. In die wijken is met man en macht gewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid, waarbij de aanpak per wijk verschilde.

De website geeft handvatten voor vragen over verschillende thema’s rond wijkaanpak. In hoofdlijnen is terug te vinden wat de beschikbare inzichten zijn en wat volgens de praktijk.

Bron: Nirov

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren