Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Inzet scholieren bij renovatie

11 mei 2011

Voor de renovatie van verschillende wooneenheden aan de Oevergriend in Almere Haven, is samengewerkt door woningstichting GoedeStede, aannemer Plegt-Vos en leerlingen van onder meer het ROC. Doel van de woningstichting was hierbij om de sociale en maatschappelijke aspecten niet uit het oog te verliezen. In het project is niet alleen (milieu)technisch samengewerkt, maar dus ook educatief.

Het Oevergriendproject, bouwjaar 1980, omvat tweehonderd woningen, waarvan de meeste huur zijn en sommige koop. “In het kader van het onderhoud van het bezit wilde GoedeStede een renovatie van de buitenzijde van de huurwoningen”, zegt Sietse van Hemert, opzichter Planmatig Onderhoud van GoedeStede. “Naast de eisen op het gebied van milieu en duurzaamheid zoeken wij graag met de hoofdaannemer naar een vergaande samenwerking om jongeren op te leiden tot gediplomeerde vakmensen op het gebied van timmeren, tegelzetten en metselen.”

Scholingsinitiatief

Ook aannemer Plegt-Vos ziet de meerwaarde in van het inzetten van scholieren. “Als aannemer word je in toenemende mate geconfronteerd met afnemende kwaliteit van bijvoorbeeld timmerlieden”, legt Johan Roelfs uit, projectleider bij het aannemingsbedrijf. “Dat baart de aannemersbranche zorgen.” Reden voor dit bedrijf om zich aan te sluiten bij Rolbij, een scholingsinitiatief voor de bouw in Flevoland. Studenten die theorielessen volgen op een ROC, worden uitgeplaatst bij erkende leerbedrijven en leerling-bouwplaatsen om praktijkervaring op te doen.

Werkzaamheden

Het project Oevergriend voldeed aan alle criteria van zo’n leerling-bouwplaats. Het omvatte onder meer het vervangen van de oorspronkelijke gevelbeplating door red cedar beplating (inclusief brandwerende coating), het vervangen van de (asbesthoudende) dakbeplating door asbestvrije delen, vervangen van de zinken bekleding in de goten, vervangen bestaande (enkellaags) ramen voor dubbelglas, het hang- en sluitwerk en het schilderen van de buitenzijden.

De renovatie van het Oevergriendproject liep van juni 2010 tot november 2010.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren