Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Inzending Gulden Feniks geopend

2 december 2010

De inzending voor de Gulden Feniks 2011, voorheen de Nationale Renovatie Prijs, is geopend. Projectteams van bijzondere renovatie- en transformatieprojecten kunnen tot 31 januari 2011 inzenden.

Doel van de Gulden Feniks is het bevorderen van de kwaliteit van renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Daarnaast wil de jury met deze prijs hergebruik van de bestaande voorraad onder de aandacht brengen van een breed publiek. In het voorjaar van 2011 maakt de jury de genomineerden bekend; de prijsuitreiking is in juni 2011 op de Provada.

Nieuwe categorie

Met de naamswijziging is tevens een nieuwe inzendingscategorie geïntroduceerd. Naast de categorieën Renovatie en Transformatie van gebouwen is de categorie Gebiedstransformatie toegevoegd. De Gulden Feniks is de enige prijs die exclusief voor de bestaande voorraad is. Renovatie- en transformatieprojecten die zijn opgeleverd in de periode van oktober 2008 tot en met december 2010 kunnen meedingen naar de prijs.

De Gulden Feniks is de opvolger van de Nationale Renovatie Prijs, die sinds 1985 om de twee jaar is uitgereikt. Tegenwoordig vraagt renovatie om een veel bredere aanpak. De jury legt bij de beoordeling daarom meer nadruk op duurzaamheid en het creëren van toekomstwaarde. Bovendien wordt de prijs voortaan jaarlijks uitgereikt.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren