Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Inschrijving duurzaam renoveren award gestart

14 oktober 2011

De derde editie van de Benelux Aluminium Award 2011 voor duurzaam renoveren is van start gegaan. Inschrijven kan tot 15 december online.

De Award is een initiatief van vier samenwerkende brancheverenigingen op het gebied van aluminium: het Aluminium Centrum, de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) in Nederland, en het Aluminium Center Belgium en de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) in België. Architect prof. Jan Brouwer is voorzitter van de jury. Brouwer is voormalig hoogleraar architectuur en adviseur van de Rijksbouwmeester in Nederland en voormalig voorzitter van de BNA.

Er worden Awards toegekend in de categorieën Woningbouw en Utiliteitsbouw. Tevens zijn drie extra prijzen te winnen voor onderscheidende toepassingen voor respectievelijk Gevels en Daken, Deuren en Ramen en Energie Efficiency. Onder andere partnerorganisaties Slimbouwen, AluEco, VAS-Vereniging Aluminium Systeemleveranciers ondersteunen de organisatie.

Renovatie

Gekozen is voor renovatie omdat in deze sector van de bouwmarkt het gebruik van aluminium nog onderbelicht is. Dankzij de vormvrijheid en kleurmogelijkheden is aluminium een hip en sprankelend materiaal voor de architect. Bovendien is aluminium onderhoudsarm, energiebesparend en 100 procent recyclebaar.

Deelnemen

De winnende projecten moeten illustreren dat bij renovatie het project beter geconserveerd èn mooier is dankzij de gekozen aluminium toepassing. De Awards worden toegekend aan gerenoveerde projecten, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast, die tussen 1 januari 2010 en 31 december 2011 zijn voltooid en die vallen in één van de aangegeven categorieën. Architecten, huiseigenaren, projectontwikkelaars, woningcorporaties en ontwerpers kunnen deelnemen met projecten of gebouwen die gelokaliseerd zijn in de Benelux.

De Benelux Aluminium Awards 2011 worden uitgereikt tijdens de vakbeurs Renovatie 2012 die van 6 tot en met 8 maart in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch wordt gehouden. Alle gejureerde inzendingen worden tijdens deze beurs tentoongesteld.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren