Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Innovatieprogramma

15 december 2011

EnergieSprong roept partijen op voor het innovatieprogramma ‘Kantoren vernieuwen naar energieneutraal’. Dit is een programma voor renovatieprojecten in de kantorensector waar een energiebesparing van minimaal 60 procent ten opzichte van het huidige gebruik gerealiseerd kan worden.

Doel van het programma is om alle partijen in de huisvestingsketen van kantoren in beweging te krijgen om een grootschalige toepassing van duurzame energie en een forse reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen te realiseren.

Het programma bestaat uit twee onderdelen: een technische onderbouwing en de uitvoering van duurzame projecten. Het eerste onderdeel bestaat uit haalbaarheidstudies voor renovatieprojecten die een energiereductie van minimaal 60 procent beogen. De technische onderbouwing kan ook een alternatief scenario bieden voor een reeds bestaand plan of initiatief. Per aangewezen project wordt maximaal 15.000 euro vergoed. Het tweede onderdeel bestaat uit de daadwerkelijke uitvoering van renovatieprojecten die voldoen aan de minimaal gevraagde energiereductie. Het totale subsidiebudget voor de duurzame renovatieprojecten is 1,5 miljoen euro. De uiteindelijke vaststelling van de hoogte van het subsidiebedrag per project wordt bepaald aan de hand van de werkelijk geleverde energieprestaties, met een plafond van 250.000 euro.

Renovatie

Programmaregisseur Ivo Opstelten van EnergieSprong zegt over dit initiatief: “De utiliteitsbouw draait de komende jaren met name om renovatie. Energie is het aspect waar de klanten in toenemende mate om vragen en waar nog onvoldoende grootschalig aanbod voor bestaat. Innovatie, met name op het vlak van samenwerking tussen bouwpartners, is cruciaal. Ook moet er een andere verdeling ontstaan tussen kosten en baten van duurzaamheid tussen huurder en verhuurder. De partijen die nu van de financiële ondersteuning van dit project gebruikmaken, gaan deel uitmaken van het netwerk rond EnergieSprong waar ruimschoots kennis en ervaring gedeeld wordt, hetgeen een voorsprong in de markt oplevert.”

Inschrijving

De inschrijving van de subsidie Technische Onderbouwing opent op 6 februari 2012 en sluit op 5 maart 2012. In die periode worden aanvragen in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

Aanvragen voor subsidie Uitvoering Duurzame Renovatie kunnen worden ingediend vanaf 7 mei 2012 en heeft een looptijd van maximaal twee maanden. Voor beide subsidieregelingen geldt dat alleen consortia zich kunnen inschrijven. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren