Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Holy Warming

6 april 2011

In de St. Bavo Kathedraal komt op 7 april een divers gezelschap samen: kandidaten voor de kick off meeting van de wedstrijd Holy Warming; oftewel hoe verwarm ik een monumentaal gebouw op duurzame wijze. Tot 10 juni 18:00 uur kunnen universiteiten, adviesbureaus, scholen, bedrijven en Willy wortels hun plannen indienen. De inzendingen worden beoordeeld door een  deskundige jury met o.m. Ruud Lubbers en Anne-Marie Rakhorst. Op 23 juni wordt het winnende plan bekend gemaakt tijdens NudgeLive. De winnaar ontvangt een oorkonde en € 5,-. Daarnaast zal het idee echt worden toegepast in de Sint Bavo.

Hoe verwarm je een kerk op een duurzame manier? Een probleem waar veel beheerders van grote kerken en monumentale panden tegenaan lopen. Nudge pakt het probleem aan en organiseert Holy Warming, een wedstrijd rond het bedenken van een duurzame, innovatieve oplossing.

In de winter is het – ondanks het stoken - in de meeste kerken erg koud. De Sint Bavo Kathedraal aan de Leidsevaart in Haarlem is onlangs begonnen met een grootscheepse restauratie van de kerk. Echter, een belangrijk onderdeel moet nog worden ingevuld en dat is de verwarming. Hoog tijd voor een goede oplossing!

De wedstrijd

Nudge vraagt universiteiten, hogescholen, bedrijven, uitvinders en alle anderen om een innovatief duurzaam technisch concept te ontwerpen voor het verwarmen van de Sint Bavo in Haarlem. De inschrijving is geopend voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren