Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Hollands-Ontwerp Award uitgereikt

10 februari 2011

Hill Scholte en Floor Theuns hebben op dinsdag 8 februari tijdens de Internationale Bouwbeurs 2011 te Utrecht de Hollands-Ontwerp Award 2011 ontvangen. De Hollands-Ontwerp Award is een prijs voor (afstudeer)projecten die zich richten op innovaties in de bestaande bouw. De studenten van de Willem de Kooning Academie Rotterdam hebben de prijs gekregen voor het project ‘New Kid in Town’, een ontwerp voor de herbestemming van een oude machinefabriek. De tweede prijs ging naar het project ‘PV Renovatiedak’ van Mark Straver (TU/e) en de derde prijs werd in de wacht gesleept door Sander Smoes (TU Delft) met het project ‘De Vakman Centraal’.

Het project ‘New Kid in Town' van Floor Theuns en Hill Scholte omvat het ontwerp voor de revitalisering van een oude machinefabriek van scheepswerf Verolme tot brede school. De jury was zeer enthousiast over de eenvoud van het idee waarmee een spannende compositie en totaalbeleving is gecreëerd, een gebouw dat de gebruiker dient. Er is op een innovatieve manier gekeken naar de mogelijkheden van het gebouw waarbij de oude binnenruimte een semi buitenruimte is geworden en waarin geklimatiseerde boxen de specifieke functies herbergen.

Voor de Hollands-Ontwerp Award waren acht projecten genomineerd, en zijn op de BouwBeurs te zien op de tentoonstelling Hollands-Ontwerp, ingericht op het Renovatieplein. De prijs is een initiatief van BouwhulpGroep en SlimRenoveren.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren