Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Heseveld in Nijmegen wint prijs

23 juli 2010

Het project ‘Heseveld, een revitalisering van portiekflats rond het Pieter Postplein’, heeft de Architectuurprijs Nijmegen 2010 gewonnen. Van Hontem architecten uit Nijmegen zorgde voor de plannen in opdracht van Portaal Vastgoed ontwikkeling.

De 305 portiekflats in de wijk Heseveld zijn gebouwd in de jaren ‘50 naar een ontwerp van de Amsterdamse architecten Evers en Sarlemijn. De ingreep van Van Hontem architecten betreft het herstel van de buitenkant in zijn oorspronkelijke staat. Ook mochten huurders kiezen voor vernieuwing van keuken, douche, toilet al dan niet gecombineerd met een verandering van de indeling in huis.

Behoedzame revitalisering

De jury, ingesteld door het Architectuur Centrum Nijmegen, is van mening dat opdrachtgever en architect een goede beslissing hebben genomen door te kiezen voor een “behoedzame revitalisering van de portiekflats. Een opgave als deze vraagt van de architect een grote communicatieve vaardigheid met allerlei partijen en een grote mate van professionaliteit.” De jury vindt dat de wijze waarop Van Hontem architecten deze uitdaging heeft opgepakt, getuigt van een behoedzame, zorgvuldige en ingetogen architectonische attitude die past bij dit type opgave.

Renovatie heeft in 2009 aandacht besteed aan dit renovatieproject. Via deze link kunt u het artikel uit 2009/2 lezen. Dit renovatieproject is ook opgenomen in Renda.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren