Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Herziene voorwaarden architecten

30 augustus 2011

De Nieuwe Regeling 2011 (DNR 2011) is uitgebracht, de algemene branchevoorwaarden voor ontwerpen, adviseren en organiseren voor de gebouwde omgeving voor opdrachtgever en opdrachtnemer. Het is de beste regeling voor het afsluiten van overeenkomsten tussen enerzijds architecten en ingenieurs en anderzijds opdrachtgevers. De DNR is opgesteld door NLingenieurs en de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

De eerste DNR stamt uit 2005, maar is nu dus vernieuwd en verbeterd. De herziening van de DNR 2005 heeft geresulteerd in inhoudelijke wijzigingen, duidelijke formuleringen en een betere aansluiting op bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek. Nieuw is het tweesporig aansprakelijkheidsregime in artikel 15. Bij het aangaan van de overeenkomst moeten adviseur en opdrachtgever kiezen voor een aansprakelijkheid van 1.000.000 of 2.500.000 euro.

De DNR 2011 is digitaal beschikbaar, maar het blijft mogelijk om gedrukte exemplaren te bestellen via de websites van BNA en NLingenieurs. Daarop zijn ook de herziene versies te vinden van de Toelichting op de DNR, de Engelstalige DNR, en de Model Basisopdracht. De Standaardtaakbeschrijving is in 2009 herzien (STB 2009) en sluit naadloos aan bij de DNR 2011.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren