Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Handboek voor ‘in control statement’ woningcorporaties

5 januari 2010

Incidenten bij woningcorporaties de afgelopen jaren zorgden ervoor dat de roep om transparantie in die branche groter is geworden. Woningcorporaties moeten aantonen dat zij in control zijn voor wat betreft de bedrijfsvoering. Deloitte komt daarom met een handboek om tot een zogenaamd ‘in control statement’ te komen.

De uiteindelijke verklaring toont aan dat de corporaties potentiële risico’s in kaart hebben gebracht en voldoende controle hebben over een goede werking van de interne processen. Volgens Piet Klop, voorzitter branchegroep Wonen en Ruimte Deloitte, zijn er tal van redenen om tot een ‘in control statement’ te komen. “Denk aan opgetreden onrechtmatigheden, veranderende wet- en regelgeving, maar ook het willen voldoen aan de principes van goed bestuur.”

Volgens Deloitte lopen corporaties in praktijk aan tegen onduidelijkheden wat betreft de totstandkoming van de verklaring. Klop: “Het handboek geeft een volledig controleraamwerk en concrete handvatten om een ‘in control statement’ te kunnen implementeren in de organisatie. Goed risicomanagement is daarbij gepositioneerd als de basis waar het allemaal om draait.”

Het handboek is mede tot stand gekomen met hulp van een aantal woningcorporaties. Corporatie Governance – In Control Statement is te bestellen via Deloitte.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren