Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

GS Zeeland willen geen leegstandstax

27 oktober 2011

Gedeputeerde Staten van Zeeland vinden het niet wenselijk een leegstandstax in te voeren. De belasting zou moeten dienen als middel om lange leegstand van panden zo veel mogelijk te voorkomen, en met de opbrengst zou sloop van leegstaande panden betaald kunnen worden.

Het college van GS schrijft dat aan Provinciale Staten, die al eens om zo'n belasting hadden gevraagd. GS wijzen erop dat Zeeland een ontspannen woningmarkt kent en dat Zeeuwse overheden erg op nieuwbouw georiënteerd zijn. Dan is het volgens hen niet zinvol de particuliere huizenbezitter met een belasting te straffen voor leegstaande panden.

In België bestaat iets dergelijks al. Een leegstandstax zou eigenaren aan moeten sporen hun leegstaande woning eerder te verkopen (in veel gevallen voor een lagere prijs), te verhuren of zelfs uit de markt te nemen (slopen). Met de opbrengst van de leegstandstax zou een slooppremie bekostigd kunnen worden. Lang leegstaande woningen leiden tot verpaupering, bedreigen de leefbaarheid en veroorzaken vervolgens ook weer waardevermindering van de panden.

Bron: PZC en BNDeStem

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren