Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Groninger museum heropend

21 december 2010

21/12/2010 - Het Groninger Museum is heropend na een revitalisatie van ruim acht maanden. Het hele gebouw glanst weer en is volledig in kleur hersteld. Ontwerpers Maarten Baas, Studio Job en Jaime Hayon hebben ruimtes opnieuw vormgegeven. Zij ontwierpen respectievelijk het Mendini Restaurant, de Job Lounge en het hypermoderne digitale informatiecentrum. De revitalisatie heeft een kleine zes miljoen euro gekost.

Het Groninger Museum meet zich met de top van musea in Nederland en West-Europa. Om deze positie te behouden, is innovatie en verbetering nodig. Studio Job ontwierp de ontvangstruimte Job Lounge, gebaseerd op 19e eeuwse besloten clubs met rokende heren met hoge hoeden. Het Info Center, het nieuwe informatiecentrum, is ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon. Het Mendini Restaurant in het Groninger Museum is ingericht door Maarten Baas. Hij liet zich inspireren door zijn Clay collectie. De meubelen uit de Clay serie hebben een metalen skelet en zijn gemaakt van industriële klei.

Exterieur

Tijdens de revitalisatie is groot onderhoud gepleegd aan het exterieur van het museum. De gouden toren heeft zijn glans terug en de paviljoens hebben weer kleur. Alessandro Mendini ontwierp de nieuwe, duurzame keramiektegel voor het exterieur van het Mendinipaviljoen. Het gebouw heeft hierdoor een frisse, nieuwe uitstraling gekregen. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren