Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

GPR onderhoud in ontwikkeling

29 september 2010

Tijdens de Nationale Dubodag 29 september heeft W/E adviseurs bekendgemaakt een ontwikkeltraject te zijn gestart voor GPR onderhoud. Met en voor de praktijk wordt een instrument ontwikkeld voor prestatiegericht duurzaam onderhoud. Met GPR onderhoud hebben opdrachtgevers en opdrachtnemers straks een instrument in handen om prestatiegericht te sturen op duurzaam onderhoud en beheer.  

GPR is een veelgebruikt softwaretool bij duurzaam bouwen en verbouwen. GPR gebouw is oorspronkelijk ontwikkeld door de gemeente Tilburg als Gemeentelijke Praktijk Richtlijn (GPR) voor duurzaam bouwen. De onderhoudsversie beantwoordt aan vragen uit de markt. Uniek aan dit ontwikkeltraject is dat kennisinstituten en de vraag- en aanbodzijde van de markt samenwerken. Hierdoor kan GPR onderhoud nu al rekenen op een breed draagvlak. Corporaties, onderhouds- en beheersorganisaties maakten zich hard voor een praktisch instrument op wetenschappelijke basis. 

De software wordt ontwikkeld door W/E samen met OTB TU Delft. Het streven is om in 2011 een eerste versie breed beschikbaar te hebben. Voor de klankbordgroep is W/E nog op zoek naar potentiële gebruikers die mee willen denken in de ontwikkeling.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren