Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Gemeenten voor energieneutraal renoveren bekend

2 november 2011

De zes geselecteerde gemeenten voor het programma Lokaal alle lichten op groen zijn bekendgemaakt tijdens het Klimaatcongres op 2 november. Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) onthulde samen met EnergieSprong/SEV-directeur Lex de Boer een bouwbord met de tekst: hier wordt energieneutraal gebouwd.

Tijdens het congres maken de gemeenten Amersfoort, 's-Hertogenbosch, Wageningen, Amsterdam stadsdeel Centrum, Apeldoorn en Hoorn bekend werk te maken van energieneutraal. Eigenaren, lokale markpartijen en gemeente gaan samen aan de slag om woningen te verbouwen naar energieneutraal. De samenwerkingspartijen ontvangen tot 250.000,- euro ondersteuning voor de uitvoering van hun plannen.

Atsma en De Boer deden de bekendmaking namens minister Donner (BZK), die opdrachtgever is van EnergieSprong/SEV. Bestuurders van de zes gemeenten zetten namens de samenwerkingspartners in hun gemeente hun handtekening op het bouwbord. Zij deden dit als symbolische start van het project Lokaal alle lichten op groen.

Lokaal alle lichten op groen is een stimuleringsprogramma van EnergieSprong dat tot doel heeft de marktcondities voor energieneutraal renoveren te verbeteren. 27 Gemeenten dienden een plan van aanpak in, waarin ze omschrijven hoe zo'n lokale coalitie tot stand komt, en hoe deze coalitie komt tot een gezamenlijk experimentprogramma. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren