Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Gedragscode voor duurzame eindgebruikers

20 september 2011

Facility Management Nederland (FMN) en de Dutch Green Building Council (DGBC) hebben 19 september een ‘Gedragscode voor duurzame eindgebruikers’ geïntroduceerd. De gedragscode heeft als doel het gezamenlijk stimuleren van de verduurzaming van de werkomgeving, alsmede het versnellen van de verduurzaming van gebouwen.

“De eindgebruiker speelt een belangrijke rol in de verduurzaming. FMN en DGBC willen met deze code de eindgebruikers bewust maken van de rol die zij kunnen spelen en hen stimuleren om hierin hun eigen verantwoordelijkheid te nemen”, volgens Wim Ledder, voorzitter van FMN.

Zowel FMN als DGBC zullen hun leden gaan uitnodigen om de code te tekenen. “Met de ondertekening van de code geven partijen aan dat duurzaamheid van de werkomgeving in het beleid van de organisatie is opgenomen of zal worden ontwikkeld en geïmplementeerd in 2012”, legt Ledder uit. “Daarnaast vragen we organisaties hun kennis en ervaring te delen met anderen.”

Workshops

FMN zal in samenwerking met DGBC een aantal workshops gaan ontwikkelen voor FMN-leden en andere belangstellende gebruikers. Doel is bewuste duurzame eindgebruikers en eindgebruikers die dat willen worden, bij elkaar te brengen om kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast zullen er handreikingen komen om duurzaam te acteren.

Bekijk hier een overzicht van de doelstellingen van de Gedragscode voor duurzame eindgebruikers.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren