Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Fusie KEI, Nirov, Nicis Institute en SEV

12 mei 2011

Vier kennisorganisaties op het gebied van stad en ruimte gaan de krachten bundelen. De organisaties KEI, Nirov, Nicis Institute en SEV bereiden dit jaar de fusie voor die op 1 januari 2012 een feit moet zijn.

Doel van de samenvoeging is het ontstaan van een onafhankelijk, nationaal innovatie- en kennisinstituut voor stedelijke en regionale ontwikkeling. De programma’s van de bestaande vier organisaties blijven gewoon doorlopen. De vier organisaties zijn van mening dat de huidige doelgroepen en partners zich zullen herkennen in de aanpak en programmering van het nieuwe instituut.

De synergie zal volgens de organisaties onder meer blijken uit een gezamenlijke programmering van hoge kwaliteit met meer oog voor dwarsverbanden tussen beleidssectoren, efficiënter georganiseerd. KEI, Nirov, Nicis Institute en SEV gaan elk hun eigen kwaliteit en netwerk inbrengen.

Over de organisaties

KEI (kenniscentrum stedelijke vernieuwing) richt zich op de transformatie van de bestaande stad en van de naoorlogse wijken in het bijzonder. KEI werkt samen met publieke en private partijen die actief zijn in de stedelijke vernieuwing. Nicis Institute is een kennisinstituut van, voor en door steden in Nederland. Nicis Institute biedt kennis voor praktische oplossingen op het brede terrein van grootstedelijke problemen door middel van onderzoek, kennisdeling en opleiding.

Het Nirov is een netwerkorganisatie voor professionals uit de publieke en private sector die werken aan ruimtelijke ontwikkeling, bouwen en wonen. Het Nirov wil kennis en praktijk verbinden, discussie organiseren en innovatie stimuleren. De SEV tot slot ontwikkelt innovatieve antwoorden voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen. Vernieuwende, grensverleggende en oplossingsgerichte ideeën worden in praktijkexperimenten getoetst.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren