Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Experimenteren voor energieaanpak

10 januari 2011

De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV), die zich bezighoudt met innovatie op het gebied van wonen, roept consortia van onder meer marktpartijen en lokale overheden op voor een experiment Energiesprong Binnenstedelijke Gebieden. Er is een totaalbedrag van 4,8 miljoen euro beschikbaar om met experimenten de markt te bewegen tot ambitieuze energieaanpak in kleinschalige gebieden.

Energiesprong Binnenstedelijke Gebieden beoogt de wereld van bouwen en wonen in beweging te zetten om een werkelijk ambitieuze energieaanpak te integreren in bouwprojecten. 

Criteria

Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning, moet aan een aantal criteria worden voldaan door een publiek-privaat consortium van partijen. Het betreft ontwikkelgebieden:

- waarbinnen circa 20.000 m²  aan gebouwoppervlak wordt aangepakt,

- met een gebouwdichtheid van minimaal 0,3 m² gebouwoppervlak per m²,

- waarmee een minimale reductie van 45 procent energiegerelateerde CO2-emissie van de totale energievraag minus het duurzame energieaanbod wordt gerealiseerd, en

- met een realisatieplanning van maximaal 3 jaar.

Aanvragen

SEV nodigt uit voor twee onafhankelijke aanvragen voor ondersteuning:

1. Financiële ondersteuning voor het maken van een technische onderbouwing voor een gebiedsontwikkeling. De inschrijving hiervan is eind december reeds gestart en er is maximaal 50.000 euro per project beschikbaar.

2. Subsidie (vanuit het ministerie BZK/WWI) voor de uitvoering van een gebiedsontwikkeling. Voor deze subsidie opent de inschrijving op 28 maart 2011 en er is per consortium maximaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Het moet aantoonbaar zijn dat het om een project gaat waar extra kosten worden gemaakt ten behoeve van vernieuwing.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren