Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Experiment tegen scheefwonen

6 juli 2012

Vijf grote Amsterdamse woningcorporaties beginnen in oktober met een experiment dat scheefwonen in de stad moet tegengaan. Dit maakte wethouder en initiatiefnemer Freek Ossel (Wonen) 5 juli bekend. Deelnemende corporaties zijn Ymere, De Alliantie, Rochdale, Stadgenoot en Eigen Haard.

Uitgangspunt van het experiment vormen flexibele huurprijzen. Huurders gaan meer huur betalen bij een inkomensstijging en minder huur bij een daling van hun inkomen. Volgens de wethouder is dit een sociaal systeem dat aansluit op de huidige arbeidsmarkt, waarbij zzp'ers te maken hebben met schommelende inkomens.

Vrije sector

Ook gaan de corporaties meer woningen uit de vrije sector aanbieden voor lagere huren. Daardoor komt er meer aanbod voor de middeninkomens. Als bewoners van sociale huurwoningen besluiten te verhuizen naar een duurdere woning, gaan ze geleidelijk meer betalen. Dit bevordert de doorstroming, waardoor meer sociale huurwoningen vrijkomen.Het idee komt voort uit een denktank die dit jaar op initiatief van Ossel oplossingen bedacht voor de vastgelopen Amsterdamse woningmarkt.

Bron: ANP

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren