Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Europese steun voor Gelderse bouw

20 juli 2012

Om de gevolgen van de economische crisis te bestrijden, ontvangt de bouwsector in Gelderland 2,9 miljoen euro uit een Europees steunfonds. Het geld wordt gebruikt om bouwvakkers die door de crisis hun baan zijn kwijtgeraakt weer aan het werk te helpen. Dat maakte de Europese Commissie deze week bekend.

Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad van Ministers. De Gelderse bouwsector krijgt het geld uit het Europees fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG). “De gevolgen van de crisis hebben de bouwsector in Gelderland bijzonder hard getroffen en de werkzoekenden hebben het er moeilijk om een nieuwe baan te vinden”, aldus eurocommissaris voor werkgelegenheid Laszlo Andor.

Kanttekening

Bouwend Nederland is blij met de steun, maar plaatst er wel een kanttekening. “Het is goed dat er vanuit Europa aandacht is voor de noodlijdende bouw in Gelderland. Dit initiatief helpt ongeveer 500 mensen die tot februari werkloos zijn geworden snel te reïntegreren. Maar zowel mensen die later hun baan verloren als leerlingen van opleidingsbedrijven, profiteren niet van deze regeling. Dat is jammer”, vindt Robert ter Hoek, regiomanager Bouwend Nederland regio Oost.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren