Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Europese prijs TU Delft

8 april 2011

De faculteit Bouwkunde van de TU Delft heeft met het project BK City een belangrijke Europese prijs voor het behoud van Cultureel Erfgoed gewonnen: de EU Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards 2011. BK City is de huidige vestiging van de faculteit, die in korte tijd werd omgetoverd van een oud, vervallen gebouw tot een bruisende ontmoetings- en onderwijsplek.

Bouwkunde wint de prijs voor het nieuwe faculteitsgebouw, dat werd betrokken na de brand die in mei 2008 de oude faculteit verwoestte. Binnen een jaar na de brand werd een oud, voormalig universiteitsgebouw, opnieuw aangekocht en omgetoverd tot BK City: de huidige, inspirerende huisvesting van de faculteit Bouwkunde. Karin Laglas, decaan Bouwkunde: “BK City is een uitmuntend voorbeeld van herbestemming. Juist in het herbestemmen van bestaande gebouwen ligt een grote bouwopgave van de toekomst. BK city is een icoon van die ontwikkeling.”Het gebouw, een monumentaal complex van 32.000 m2, werd rond 1920 ontworpen, voor de toenmalige faculteit Scheikunde. Het complex, van de architect G. van Drecht, geldt als een van fraaiste vooroorlogse universiteitsgebouwen van Nederland.

Showcase

Het ‘doolhof-karakter’ van het gebouw werd aangepakt door een ‘straat’ te creëren. Deze verbindt de diverse vleugels. Verder weren er openingen gemaakt op strategische plekken om het gebouw lichter en ‘warmer’ te maken. Ook is er gekozen voor flexibele werkplekken.

Weerbarstig

  

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren