Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Europese duurzame samenwerking

22 juli 2011

Twintig grote Europese bouwondernemingen, waaronder Koninklijke BAM Groep en Ballast Nedam, hebben in juni een gezamenlijke duurzaamheidsverklaring opgesteld. Dit handvest, het ENCORD Sustainable Development Charter, is tijdens een bijeenkomst in het Kröller-Müller Museum bekrachtigd door de bestuurders van de betreffende ondernemingen.

ENCORD (European Network of Construction Companies for Research and Development), opgericht in 1989, is een innovatienetwerk van grote Europese bedrijven die actief zijn in de bouwsector. Het handvest brengt de visie tot uitdrukking dat onderzoek, ontwikkeling en innovatie in de bouwsector een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. De deelnemende bedrijven zullen de in de duurzaamheidsverklaring vastgelegde principes integreren in hun bedrijfsvoering, en ervaring die hiermee in de praktijk wordt opgedaan met elkaar delen.

Uitgangspunten

In de verklaring heeft ENCORD uitgangspunten vastgelegd voor onder meer goed werkgeverschap, contacten met de omgeving, transparantie, ethische normen en het bieden van toegevoegde waarde aan opdrachtgevers, medewerkers, zakenpartners en de samenleving. ENCORD-leden zullen het handvest uitwerken in een actieplan, dat zij met hun ervaringen medio oktober zullen presenteren aan de 2000 deelnemers van de World Sustainable Building Conference 2011 in Helsinki.

Bron: MVO

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren