Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Energielabel dreigt te mislukken

10 februari 2010

Het verplichte energielabel voor koopwoningen dreigt een mislukking te worden. Slechts één op de acht huizen heeft er een. Het label is bedoeld om de installatie van energiebesparende voorzieningen aan te moedigen.

Huizenbezitters vinden het te duur om een gediplomeerde keurder langs te laten komen, die tussen de 200 en 400 euro kost. Bezitters en verkopers van huizen besluiten het label niet aan te schaffen omdat er vooralsnog geen boete op het ontbreken ervan staat. Daarnaast denken huizenbezitters zelf ook wel in te kunnen schatten hoe energiezuinig een woning is.

Volgens het Algemeen Dagblad denkt minister Van der Laan nu na over maatregelen om de vrijblijvendheid van het label aan banden te leggen. Sinds januari dit jaar bestaat er daarom een digitaal klachtenloket en staan standaard verbruikswaarden per type woning vermeld. De verwachting is dat hierdoor de aanschaf van het label stijgt.

Het energielabel is sinds twee jaar verplicht. In 2009 had slechts 12,3 procent van de 360 duizend verkochte huizen een energielabel. Dat is bijna evenveel als in 2008.

Bron: Algemeen Dagblad en Gebouwbeheer

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren