Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Efficiency omhoog door langjarige overeenkomst

Robert Dingemans 23 februari 2016

WonenBreburg en zeven schildersbedrijven hebben afspraken gemaakt voor het schilderwerk aan het complete bezit voor de komende vijftien jaar. De Brabantse woningcorporatie legt hiermee de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het schilderwerk bij de bedrijven zelf. "Dat heeft positieve effecten op de kwaliteit, de efficiency en uiteindelijk op de betaalbaarheid van wonen", aldus Nina Viegers, Manager Bestaand Vastgoed bij WonenBreburg.

De woningcorporatie wil volop profiteren van de aanwezige kennis in de markt en gaat daarvoor de langjarige samenwerking aan. "Vijftien jaar klinkt lang", zegt inkoopadviseur Melwin Goedemans", maar het zijn maar twee schilderbeurten." Het totale woningbezit van WonenBreburg wordt in zeven stukken gedeeld. Elk bedrijf mag een scenario ontwikkelen voor de complexen waarvoor zij verantwoordelijk is. Goedemans: "Wij geven goedkeuring op die scenario's. Daarnaast worden de prestaties op vaste momenten en steekproefsgewijs getoetst."

Resultaatgericht samenwerken

Bij de selectie van de bedrijven ging WonenBreburg niet over een nacht ijs. Viegers: "We zijn een uitgebreid beoordelingstraject gestart. Daarbij werd gelet op prijs, kwaliteit en ervaring in resultaatgericht samenwerken. Met de vijftien bedrijven die daar uitkwamen zijn we een offertetraject gestart." Daarna zijn uiteindelijk zeven bedrijven overgebleven. "Een prima aantal", aldus Viegers. "Je wilt elke partij een mooi gedeelte aanbieden, maar ze mogen ook weer niet te afhankelijk van ons worden."

Verzekerd van inkomsten

Bij goed functioneren zijn de schildersbedrijven, waaronder Renda-partners Caspar de Haan en Gebroeders van der Plas, voor vijftien jaar verzekerd van inkomsten. Hans van der Plas: "Continuïteit is belangrijk voor ons. We kunnen onze bedrijfsprocessen nu makkelijker inrichten voor volgend jaar. Normaal gesproken ligt het werk in de winter stil, maar nu we zelf de verantwoordelijkheid hebben, kunnen we ? als het weer het toelaat ? prima galerijflats aanpakken.

Vertrouwen

Ook Cas de Haan ziet het maatschappelijke voordeel. "Voorheen werd het onderhoud vooral later in het jaar ingepland. Nu kunnen we starten wanneer het goed weer is en daarmee onze werknemers beter aan het werk houden." De trend van langjarige contracten tussen opdrachtgever en onderhoudsbedrijf is al langer gaande. De Haan: "Dit is onze vierde langdurige samenwerking. Voor een bedrijf als het onze is het fijn dat we onze expertise in een dergelijke samenwerkingsvorm beter kwijt kunnen." Dat je daarbij ook meer kennis deelt met concurrenten, neemt hij voor lief. "De eerste keer was dat heel erg wennen, nu is er vertrouwen."

De schildersbedrijven Caspar de Haan, Gebroeders Van der Plas, Lindhout, Van Aarle Coolen, Van Son, Vergouwen en Wits bezegelden de samenwerking eind januari met het beschilderen van acht canvasdoeken.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren