Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Eerste certificaat PassiefBouwenKeur uitgereikt

Sleephelling in Rotterdam ontvangt certificaat in categorie woningen renovatie 28 september 2009

Het project Sleephelling op het Noordereiland in Rotterdam heeft afgelopen vrijdag 25 september als eerste renovatieproject in Nederland het keurmerk PassiefBouwen Keur van de Stichting PassiefBouwen.nl ontvangen. Initiatiefnemers Woonstad Rotterdam en BAM Woningbouw Rotterdam ontvingen dit keurmerk tijdens de officiële oplevering op 25 september jongstleden uit handen van de heer Hendrik Nolles, secretaris van de Stichting PassiefBouwen.nl.

Het is voor het eerst dat het Energiezuinig Wonen-concept is toegepast bij een renovatieproject in Nederland. Het project is nu als eerste beloond met het keurmerk. Voor een gerenoveerde woning gebouwd volgens PassiefBouwen Keur geldt een beperking van de energievraag voor ruimteverwarming en koeling tot 25 kWh per vierkante meter gebruiksoppervlakte per jaar. Voor het totale primaire energiegebruik geldt een beperking tot 130 kWh per vierkante meter. Dit resulteert in woningen die vier tot vijf keer energiezuiniger zijn dan wettelijk verplicht is. De maximale energiebesparing wordt bereikt door de toevoeging van de modernste materialen en technieken: zeer goede isolatie voor de gevels, daken en vloeren, en gebruik van drielaags glas. Warm water wordt geleverd door zonneboilers en er is goede ventilatie met warmteterugwinning.

 

De heer Ruud Lubbers, kwartiermaker van het Rotterdam Climate Initiative verrichte vervolgens de openingshandeling.

 

Het bijzondere renovatieproject aan de Sleephellingstraat is succesvol afgerond. De 9 historische panden zijn omgevormd tot 14 boven- en benedenwoningen en een kleinschalige voorziening voor begeleid wonen. De eerste bewoners hebben hun intrek in de woningen genomen.

 

In combinatie met het historische karakter van de woningen levert dit een unieke combinatie op van historisch en modern wonen.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.
Ga je mee op First Date?

Laat je verleiden!
Kom naar onze First Date op:
3 feb 15.30u.

Gratis webinar

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren