Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Een derde Barendrechtse senioren vindt woning geschikt

24 november 2010

Bijna de helft van de Barendrechtse senioren denkt in de toekomst te verhuizen omdat de woning dan niet meer voldoet aan de wensen. Slechts een derde van de Barendrechtse senioren vindt de huidige woning geschikt voor de toekomst. Dit blijkt uit een onderzoek van de Voorlichting- en adviescommissie voor de woningbouw, VAC Barendrecht. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag wat de wensen van Barendrechtse senioren zijn ten aanzien van hun woning.

Uit het onderzoek komt een duidelijk beeld van de ideale seniorenwoning naar voren. De voorkeur gaat uit naar een gelijkvloerse woning in een appartementengebouw van vier verdiepingen met een lift. Andere algemene wensen zijn een ruime woning met brede deuren, een grote en lichte woonkamer met elektrisch bedienbare zonwering, twee slaapkamers en veel opbergruimte. De woning ligt bij voorkeur in een groene en veilige omgeving met belangrijke voorzieningen dichtbij.

Reëel

De deelnemende senioren aan het onderzoek zijn zich bewust van de kosten en houden hiermee rekening bij hun wensen. Volgens VAC Barendrecht zijn de wensen van senioren reëel, want de seniorenwoning die uit het onderzoek naar voren komt is niet duurder dan woningen die momenteel worden gebouwd. Wel is een voorwaarde dat gemeente, ontwikkelaars en aannemers vanaf het begin rekening houden met de wensen van senioren. De VAC Barendrecht draagt hier zelf aan bij door bijvoorbeeld plannen voor nieuwe woningen te toetsen aan de wensen van senioren.

Voor het onderzoek zijn ruim 700 Barendrechtse senioren benaderd, waarvan een derde bereid was mee te werken. VAC Barendrecht presenteert de uitkomsten van het onderzoek eind november aan de commissie Ruimte van de gemeente Barendrecht.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren