Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Dr Rijk Kramerschool wint architectuurprijs

19 juli 2011

Voor het ontwerp en de realisatie van het vernieuwde schoolgebouw van de Dr Rijk Kramerschool te Amsterdam heeft Kodde Architecten de Arie Keppler Prijs 2011 gewonnen. In de categorie Cultuurhistorisch erfgoed won de school van de Hermitage.

De Arie Keppler Prijs is een belangrijke Noord-Hollandse prijs voor architectuur en stedenbouw, en wordt uitgereikt door de WZNH (Stichting Welstandszorg Noord-Holland). De jury is onder de indruk van de “dienstbare, liefdevolle en oogstrelende” wijze waarop Kodde Architecten met het cultureel erfgoed van de school is omgegaan, en “de knappe wijze waarop in de oudbouw zorgvuldig nieuwe elementen zijn gerealiseerd met briljante details”. De jury vindt de school innovatief en grensverleggend geconstrueerd, en verrassend op het gebied van duurzaamheid.

Parels

Voor de prijswinnende Dr Rijk Kramerschool werkte het architectenbureau samen met Martijn van der Hijden architecten. Jorrit Mulder, architect en partner bij Kodde Architecten: “Amsterdam is qua rooilijn nagenoeg gevuld, naar de straat toe is alles wel vol. Als je vernieuwing wilt, dan kom je veelal aan de achterzijde, in de schaduw ontstaan de parels. Met het meest verstopte deel van de Dr Rijk Kramerschool hebben wij nou juist de prijs gewonnen.”

De Arie Keppler Prijs wordt elke twee jaar toegekend aan initiatiefnemers van een voorbeeldig werk, uit het oogpunt van architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit, monumentenzorg, stedenbouw of ruimtelijke ordening.

Lees de Schoonheid in renda 2011/2 over de Dr Rijk Kramerschool in Amsterdam.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren