Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Design in volkswijk Eindhoven

10 juni 2011

In het stadsdeel Gestel in Eindhoven zijn een aantal opmerkelijke designobjecten geplaatst. Zo zijn bij diverse woningen van woningcorporatie Woonbedrijf bijvoorbeeld op de zij- en achtermuren kleurige schuttingstrips geplaatst. Alle objecten hebben als doel de wijk te verfraaien en het ontmoeten van buurtbewoners te stimuleren.

Naast de schuttingstrip staan in sommige voortuinen een BurenBenkske en stoeptuinpotten. Ook zijn er vogelwijkhuisjes geplaatst die het gevoel van samenleven communiceren (foto rechts). En op de rotonde van de Karel de Grotelaan en de Limburglaan is een XXL picknicktafel geplaatst. De bewoners hebben inbreng gehad bij het ontwerp van de objecten. Na een tijd gaat Woonbedrijf alles met de bewoners evalueren en kijken wat het heeft opgeleverd.

Het BurenBenkske is een bankje dat geplaatst wordt in voortuinen dat door twee buren wordt gedeeld, letterlijk en figuurlijk.

  

De schuttingstrip is een alternatieve beveiligingsstrip om aan te brengen op schuttingen. Hij is vormgegeven in wijkstijl met landmarks van Eindhoven, zoals de Watertoren, Catharinakerk en het Evoluon.

Woningcorporatie Woonbedrijf past vaker design toe. “We zien design als een totaalfilosofie: een vernieuwing die meerwaarde oplevert voor de klant. Ontwerpers komen vaak met dezelfde middelen tot een heel andere oplossing. Dat willen wij graag toepassen in de wijken, bijvoorbeeld in de leefomgeving”, aldus de corporatie.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren