Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Cursusinstituut voor bouw en installatie

5 oktober 2011

Een eigentijds cursusinstituut voor de ontwikkeling van leergangen ter bevordering van het vakmanschap binnen de werelden van bouw, installatie en onderhoud. Dat is wat Academy NL voor staat, opgericht door een aantal stichtingen en brancheorganisaties.

Aanleiding hiervoor was dat enerzijds werd geconstateerd dat in deze branches de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en cursussen stagneerde. Anderzijds ontbrak het volgens Academy NL aan een opleidingspakket om energiebesparing en beperking van CO2-uitstoot in de bouw structureel te bevorderen, en tegelijkertijd de noodzaak van integraal denken en doen aan te pakken.

Vijf vakgebieden

Academy NL gaat van start met leergangen in vijf vakgebieden. Deze vakgebieden krijgen hun ‘eigen’ academy, te weten de LTV Academy, de PassiefBouwen Academy, de Ventilatie Academy, de (reeds bestaande) Warmtepomp Academy en de Zonne-energie Academy. Op termijn is het mogelijk dat hier nog andere vakgebieden aan worden toegevoegd. Naast opleidingen binnen de specifieke vakgebieden zal ook worden gewerkt aan geïntegreerde opleidingen, met aandacht voor de samenhang van de vakgebieden.

Uitvoering

Voorzitter van de Stichting Academy NL is ir. Chris Zijdeveld, die zowel voorzitter is van de stichtingen LTV en PassiefBouwen, als oud-voorzitter van de stichtingen HR Ventilatie en Warmtepompen. Academy NL houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van opleidingen, cursussen, in company-trainingen en bijscholingen. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met specialistische partners. Academy NL gaat van start met drie samenwerkingspartners, te weten DWA (energie, installatie), KPE (bouw, makelaardij) en PMIA/TU Delft (architectuur, bouwfysica).

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren