Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Criteria C2C gebouwde omgeving

26 mei 2010

Douglas Mulhall geeft op 16 juni exclusief een preview van de criteria Cradle to Cradle voor de gebouwde omgeving. Deelnemers aan het congres Inspired by…Cradle to Cradle® 2 krijgen de mogelijkheid meer te horen en te mee te discussiëren over de criteria Cradle to Cradle voor de gebouwde omgeving. Deze officiële richtlijnen voor de gebouwde omgeving zullen later dit jaar beschikbaar worden gesteld.

De criteria zijn beschreven door Cradle to Cradle-pionier Michael Braungart en zijn medewerker sinds vele jaren Douglas Mulhall (foto). “Cradle to Cradle is in een constante fase van verbetering”, volgens Mulhall, die hoofdspreker is op het congres. Met de criteria voor de gebouwde omgeving zal voor architecten, aannemers en overheidsinstanties duidelijk worden welke meetbare richtlijnen er zijn en hoe je Cradle to Cradle kunt toepassen.

Sinds haar ontstaan in 1990 heeft Cradle to Cradle bijgedragen aan de Hannover Principles of Design, alsmede de eerste Cradle to Cradle gedefinieerde producten. Momenteel is Mulhall senior onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Duurzame Transitie (DRIFT), waar Michael Braungart een Cradle to Cradle leerstoel heeft aan de Erasmus Universiteit.

Het congres geeft inzicht in hoe materialen kunnen worden gedefinieerd, hoe duurzame energie kan worden geïntegreerd en hoe diversiteit kan worden toegepast op verschillende niveaus. “De gebouwde omgeving zal baat hebben bij duidelijke doelstellingen, processen en resultaten”, aldus Mulhall. “Dan kunnen we ons concentreren op het terugdringen van belemmeringen in de uitvoering.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren