Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Cradle to Cradle-certificaat voor biologisch hout

8 maart 2010

Accoya®-hout van Accsys Technologies PLC (GB) heeft als ‘Gold standard’-product de Cradle to Cradle-status (C2C) bereikt. Milieuadviesorganisatie MBDC, die het certificaat toekende, bevestigt hiermee dat het hout unieke milieuvriendelijke eigenschappen heeft, en een duurzame stabiele houtsoort is die op niet-giftige wijze behandeld wordt.

In Nederland wordt Accoya®-hout geproduceerd door Titan Wood bv. Voor de productie van het hout wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen. De snelgroeiende boomsoorten die gebruikt worden, passen in de C2C biologische cyclus.

MDBC keurde het niet-giftige houtproduct als 100% biologisch afbreekbaar. Het kreeg de Gold-certificering door onder andere de milieuvriendelijkheid van het product, dat met efficiënt watergebruik en op een sociaal verantwoorde manier wordt geproduceerd.

Accsys Technologies PLC heeft als eerste bedrijf in Europa het C2C Gold-certificaat ontvangen. In Nederland is de verkeersbrug in Sneek (foto) geproduceerd met Accoya®-hout. Op het moment worden een tweede brug in Sneek en de Hollandse Brug die de snelweg A6 draagt over het Gooimeer bij Almere, met het C2C-hout uitgevoerd.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren