Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Convenant moet investeringen in particuliere woningvoorraad borgen

3 juli 2012

Samen Kwaliteit Waarborgen (SKW) heeft met de gemeente Rotterdam een convenant ondertekend dat de aanpak van Verenigingen van Eigenaars (VvE's) in Rotterdam in kwetsbare wijken moet stimuleren en de kwaliteit van de woningvoorraad moet verbeteren. Door de certificaten van SKW wordt hier een grote bijdrage aan geleverd.

Een groot deel van de Rotterdamse woningvoorraad in de kwetsbare wijken verkeert niet in goede staat van onderhoud. Het betreft vaak VvE’s. Bij slecht functionerende VvE’s is er te weinig aandacht voor het uitvoeren van onderhoud. SKW en de gemeente Rotterdam willen het functioneren van de VvE’s verbeteren en hechten grote waarde aan goed VvE-beheer. Voor de toekomst van de kwetsbare woningvoorraad is het belangrijk VvE’s te activeren en hen aan te zetten tot het vaststellen en naleven van een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Keurmerken voor VvE's en beheerders

In het convenant zijn de keurmerken van SKW opgenomen als instrumenten om de kwaliteit van de woningvoorraad te verbeteren en de gedane investeringen ook voor de toekomst te borgen.  Het betreft de certificaten 'Certificaatvoor Verenigingen van Eigenaars' en het 'Productcertificaat voor Beheerders van Verenigingen van Eigenaren'. Beide certificaten zijn ontwikkeld met de brancheorganisaties VvE Belang, Vastgoed Management Nederland, Vereniging Eigen Huis, Vereniging Nederlandse Gemeenten en Aedes.

Deugdelijk verenigingsbeheer

Het Certificaat voor VvE's waarborgt een deugdelijk verenigingsbeheer, zodat kopers van appartementen onder meer verzekerd zijn van een solide gebouwonderhoud. Het certificaat voor beheerders ziet toe op het functioneren van VvE-beheerders, waaraan veel verenigingen het dagelijks beheer hebben uitbesteed.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren