Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

C2C voor gebouwde omgeving

7 oktober 2010

Cradle to Cradle (C2C) is een paradigma veranderend innovatieplatform dat in de jaren negentig is ontwikkeld door Michael Braungart en William McDonough. Braungart komt nu samen met Douglas Mulhall met een tweede versie: Cradle to Cradle, Criteria voor de gebouwde omgeving.

Veel ontwerpers en architecten zijn nog niet vertrouwd met het toepassen van C2C-concepten in de gebouwde omgeving, zoals het gebruik van de juiste materialen. Vanaf 2008 nam het aantal ontwerpers, architecten en ingenieurs die voor het C2C-concept kozen snel toe. Ook vanuit de overheid werd het C2C-concept gestimuleerd en met name de toepassing ervan in renovatie en nieuwbouw van gebouwen. Deze ontwikkelingen resulteerden in een nieuwe uitgave, Cradle to Cradle, Criteria voor de gebouwde omgeving.

Het doel van de auteurs is ontwerpers te voorzien van een leidraad voor het ontwikkelen van een gebouw met meetbare C2C-eigenschappen. Het oogmerk van deze criteria, en zich hiermee onderscheidend als C2C, is niet het minimaliseren van de negatieve effecten, maar is vooral gericht op het maximaliseren van de positieve effecten.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren