Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Btw arbeidsloon renovatie naar 6%

31 augustus 2010

Het laten verbouwen of renoveren van een huis wordt goedkoper. Het btw-tarief op arbeidsloon gaat op 1 oktober van 19 naar 6 procent. De btw-verlaging gaat vooralsnog tot 1 juli 2011 gelden.

Met de maatregel, die negen maanden van kracht blijft, wil minister Jan Kees de Jager (Financiën, foto) de woningmarkt en bouwsector stimuleren. Volgens hem zijn extra impulsen nodig omdat het herstel op de woningmarkt nog broos is.

De maatregel geldt overigens alleen voor het arbeidsloon en niet voor de te gebruiken materialen. Ook gaat het om woningen die minimaal twee jaar oud zijn. De verlaging geldt voor alle renovaties die tussen 1 oktober 2010 en 1 juli 2011 worden opgeleverd.Met het lagere tarief als 'profiteer-nu-actie' hoopt De Jager op een kortstondige verbouwpiek. "Zo'n regeling mag niet te lang duren. Anders gaat er geen effect vanuit."

Spaarloon

De reden om nu met de btw-verlaging te komen schuilt mede in het vrijvallen van spaarloon. De Jager vindt dat een uitstekende timing: "In september valt voor veel mensen het spaarloon vrij, dat geld kunnen ze ook inzetten voor de verbouwing van hun huis."

Om te voorkomen dat aannemers de 'korting' in eigen zak steken, heeft de minister afspraken gemaakt met de brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW.

Bron: Cobouw

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren