Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

BREEAM Excellent voor Haags kantoor

6 juni 2011

In het hart van het Beatrixkwartier, gelegen in het Central Business District van Den Haag, verrijst een viertal kantoortorens met internationale allure. De vier torens, met de gezamenlijke naam De Monarch, zullen alle vier het internationaal erkende duurzaamheidkenmerk BREEAM Excellent certificaat krijgen. Ook de nog te ontwikkelen nieuwbouw zal aan deze standaard voldoen.

De Monarch zal in totaal circa 85.000 m² kantoorruimte beslaan. Eén van de gebouwen wordt gerenoveerd, de andere drie worden geheel nieuw ontwikkeld. De torens krijgen diverse uitzichten op de binnenstad van Den Haag, maar ook op de zee.

De duurzame gevels worden uitgevoerd door middel van de AOF (All in One Facade). Dit geïntegreerde en geprefabriceerde gevelelement bestaat uit een vliesgevel, een slank aluminium profiel en dichte geveldelen van het Benchmark Façade Systeem type Optimo. Hiermee wordt, naast de andere voordelen van prefab-bouwen, voorzien in een hoge isolatiewaarde en goede kierdichtheid.

Het eerste deelplan van De Monarch is reeds gerealiseerd en betreft de herontwikkeling en uitbreiding van de bestaande bouw voor de huisvesting van het hoofdkantoor van het CAK. Deze herontwikkeling toont aan dat er op een adequate manier kan worden omgegaan met leegstand in de kantorenmarkt. Daarnaast wordt met de herontwikkeling voldaan aan de hoogste ambities op het vlak van duurzaam bouwen. Daarom zal De Monarch het internationaal erkende duurzaamheidkenmerk BREEAM Excellent-certificaat krijgen.

Bij het ontwerp van De Monarch is veel rekening gehouden met duurzaamheid. Diverse maatregelen werken energieverlagend en de uiteindelijke benodigde energie wordt op zeer energiezuinige manier opgewekt. Met de ontwikkeling van De Monarch wordt voldaan aan de hoogste ambities op het vlak van duurzaam bouwen.

De oplevering van De Monarch staat gepland op december 2011.

Bron: Kingspan

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren