Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Bouwnetwerk: investeer in duurzame oplossingen

1 september 2010

Ruim dertig marktpartijen uit de bouwsector regio Zwolle gaan zich positioneren als aanbieders van duurzame oplossingen voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw van woningen. De ondernemers zien de verlaging van het BTW-tarief op onderhouds- en renovatiewerkzaamheden als kans. Daarnaast heeft de gemeente Zwolle, met 51 woningen, een lokale subsidie voor verduurzaming van woningen met een bouwjaar van voor 1996 beschikbaar gesteld.

Het ‘Meer dan bouwen’-netwerk is opgezet door het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB). Door duidelijke afstemming van de definitie van duurzaamheid door alle schakels van de bouwkolom, wil men komen tot een concrete en hanteerbare aanpak. “Wil je een echte duurzame oplossing in de bouw bereiken, dan is daarvoor samenspel tussen architecten, bouwers en installateurs en bouwtoeleveranciers nodig. De door het CIB ontwikkelde aanpak voorziet hierin,’ volgens Piet Oskam (zie foto), directeur CIB.

“Dit is het goede moment om te investeren in duurzame oplossingen. Daarmee verlaag je de energielasten, verminder je de CO2-emissie en verhoog je het wooncomfort van de eigen woning. Als je daar dan ook nog subsidie, een lagere BTW en een hogere hypotheekgarantie voor krijgt, levert dat een unieke kans op die we niet snel opnieuw zullen krijgen.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren