Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Bijlmerflat mogelijk gered

24 maart 2011

Even leek het erop dat de Bijlmerflat Kleiburg, gesloopt zou worden door eigenaar woningstichting Rochdale. Nu is er echter toch een kans dat de laatste niet gerenoveerde flat in de Amsterdamse Bijlmer behouden blijft. Rochdale presenteerde 22 maart vier partijen die in de race zijn om het gebouw over te nemen.

De woningcorporatie was aanvankelijk van plan Kleiburg te renoveren, maar kondigde eind vorig jaar aan de flat te willen slopen. Door de economische crisis was er geen geld meer voor de opknapbeurt. Onder meer de lokale politiek in Amsterdam-Zuidoost was

Rochdale liet vervolgens weten de flat voor een symbolisch bedrag van 1 euro over te dragen aan een partij die levensvatbare plannen heeft om het gebouw op te knappen en te exploiteren. De afgelopen maanden meldden zich bijna vijftig partijen. Daarvan mogen er nu vier met een uitgewerkt plan komen.

Eisen

Rochdale heeft een paar eisen gesteld aan de plannen. Zo moet Kleiburg minimaal 25 jaar geëxploiteerd worden en moet de ontwikkelaar binnen twee jaar met de transformatie van de flat beginnen. De woningcorporatie wil nog dit jaar een 'winnaar' kiezen en ook beslissen of zij het gebouw ook echt aan die partij overdraagt.

Kleiburg is een klassieke Bijlmerflat, opgeleverd in 1971, telt vijfhonderd woningen, waarvan er nog maar een stuk of zestig bewoond zijn. Aan de renovatie van een andere Bijlmerflat, Grubbehoeve, is in Renovatie 2010/3 is aandacht besteed.

Lees meer over de ontwikkelingen rond Bijlmerflat Kleiburg in het dossier op renda.nl.

Bron: het Parool

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren