Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Beste idee voor bestaande bouw

13 september 2011

Voor de derde maal wordt de prijsvraag Hollands-Ontwerp Award georganiseerd, als podium om innovatie in de bestaande bouw te stimuleren. Centraal dit jaar staat het thema ‘kringloopdenken’, waar het verleden, heden en de toekomst met elkaar verbonden worden als een continuüm. Met andere woorden: wat weet je van de bestaande woning te benutten door innovatie?

Bouwen doen we niet meer alleen. De tijd dat er één oplossing of één persoon leidend is, is verdwenen. We hebben te maken met vele mensen, regels en oplossingen die de huidige vraag domineren. Welke student weet zijn rol te vervullen in dit ‘collectief bouwmeesterschap’? Het beste idee voor de bestaande bouw 2012 ontvangt naast het prijzengeld van 5000 euro, ook een baan bij Trivoor bouw en infra.  

Levensduurverlenging

Voor de inzendingen is van belang hoe met innovatie ingespeeld wordt op de vraag van de huidige gebruiker, met een goede kosten-kwaliteitsverhouding en beperking van de milieubelasting. Daarnaast telt mee in hoeverre de innovatie bijdraagt tot een levensduurverlenging en de rendabele investering die daarmee gepaard gaat. De inzendingen maken deel uit van de tentoonstelling Hollands-Ontwerp tijdens de beurs Renovatie 2012 te ’s-Hertogenbosch. Hier worden de beste ideeën drie dagen aan een breed publiek tentoongesteld.

Jury

Net als vorig jaar wordt de jury voorgezeten door Mathijs van Dijk, directeur Well Design. De rest van de jury wordt gevormd door Doris de Bruijn, bouwkundig productontwikkelaar SlimRenoveren, Jan Willem van de Groep, programmaregisseur SEV EnergieSprong, Remco Spiering, projectmanager SBR, en Yuri van Bergen, adviseur BouwhulpGroep.  

Inzenden

De Hollands-Ontwerp Award is een prijsvraag voor alle studenten, scholieren en recent afgestudeerden die zich verbonden voelen met de bestaande bouw. Concepten dienen uiterlijk vóór 1 december 2011 te zijn aangemeld. De deadline voor het indienen van de definitieve stukken is 1 februari 2012.

Hill Scholte won in 2011 de Hollands-Ontwerp Award met haar idee New Kid in Town. Lees hier het artikel in renda over haar ontwerp.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren