Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Beeld corporaties lijkt gekanteld

1 september 2011

Twee à drie jaar geleden was het branche-imago van de corporatiesector slecht. Het beeld bestond van een rijke sector met zichzelf verrijkende directeuren, stelt USP Marketing Consultancy. Terecht of onterecht werd in de beeldvorming van de gemiddelde Nederlander de corporatiesector in hetzelfde rijtje geschaard als het bankwezen; de wereld van hoge salarissen, gouden handdrukken en investeringen die volledig uit de hand liepen. Ook was de verdeeldheid binnen de sector groter dan ooit: een aantal corporaties dacht hardop na over uittreding.

Anno 2011 is dit beeld duidelijk gekanteld, stellen de consultants. Het toezicht op de corporatiesector is waar nodig aangescherpt, en langzaam maar zeker melden de media berichten dat bestuurders die de fout zijn ingegaan aansprakelijk worden gesteld. Door ontwikkelingen op het financiële vlak – een combinatie van dalende woningverkopen, inflatievolgend huurbeleid, stijgende beheerkosten, (toekomstige) huurtoeslag-heffing, toename onrendabele toppen en stijgende energiekosten – is het beeld van ‘die rijke sector die op zijn geld zit’ ook voor een deel verdwenen. Eigen ingrijpen van de sector en de bredere marktontwikkelingen, zoals het vastlopen van de woningmarkt, hebben dus geleid tot een gunstigere opinie over de corporatiesector op één van de belangrijkste imagopijlers voor corporaties: financiële prestaties.

Verdere verkenning

USP maakt een verdere verkenning van kansen (en enkele bedreigingen) als het gaat om imagomanagement van de individuele corporatie. Deze kansen zijn gebaseerd op een combinatie van geleerde lessen uit de imago-onderzoeken die de consultants de laatste vijf jaar hebben uitgevoerd, externe onderzoeken en macro-economische ontwikkelingen. In het artikel wordt echter begonnen met een definitie van imago en enkele strategische vragen die van belang zijn bij imagomanagement.

Bron: USP Markening Consultancy  

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren