Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

‘Bedrijfskundige én technische achtergrond’

Anneroos Nigten 5 oktober 2015

Toen ruim twintig jaar geleden Balance & Result werd opgericht, hield het zich vooral bezig met kwaliteitszorgsystemen. Toen 'booming business', volgens Jan Straatman, algemeen directeur van het bedrijf. "Iedereen in de branche was bezig met die systemen, maar naar verloop van tijd was het daarmee wel afgelopen," zegt Straatman. "We zijn meebewogen met de vernieuwingen in de bouw en hebben ons uiteindelijk doorontwikkeld tot een organisatieadviesbureau." 

Vernieuwing en verbetering, dat zijn de sleutelwoorden van Balance & Result. Maar waarom heeft een bedrijf daar nou een organisatieadviesbureau bij nodig? Jan Straatman legt uit: "De bouw is vaak niet erg organisatie-minded. De mensen die werken in deze sector zijn vooral technisch gedreven. Wij hebben een bedrijfskundige én technische achtergrond. We kennen de bouw heel goed en we weten zo'n beetje alles van een structurele bedrijfsvoering."

Volgens Straatman hebben de managementteams van organisaties vaak het idee dat het anders of beter kan, bijvoorbeeld bij de aanpak van projecten of wanneer er acute problemen zijn binnen het team. Het probleem is volgens hem dat ze niet weten hoe ze daarmee aan de gang kunnen gaan. Daar helpt Balance & Result mee. "We lossen het probleem niet voor ze op. We betrekken de mensen erbij zodat ze zelf de slag kunnen maken."

Lean

De tijd bij Balance & Result is kostbaar. Er wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt; Lean werken. "Dat is eigenlijk maar een modewoord, dat Lean. Wij zijn er in ieder geval al heel wat jaren mee bezig. We pakken alles op zo'n manier aan dat er zo min mogelijk tijd wordt verspild." Dit moet er volgens Straatman voor zorgen dat de eigen mensen zich betrokken voelen. "Het is leuk om te doen, de kwaliteit van het werk wordt beter en het leidt tot een beter resultaat voor de klant."

Breed netwerk

Door aan te sluiten bij Renda hoopt Straatman natuurlijk om kennis en ervaringen te delen, maar dat is niet de enige reden. "We verwachten een breed netwerk te treffen dat niet alleen geld oplevert, maar ook kan helpen met beter laten functioneren van deze renovatiewereld." Samenwerken kan in zijn ogen nog beter. "Het is van maatschappelijk belang dat dat goed gaat, werkzaamheden zullen soepeler verlopen wat goed is voor de resultaten. Zeker in deze wereld. In dit netwerk kunnen we goed kennis en ervaringen delen, maar het functioneren en processen mogen ook verbeterd worden."

Relatief klein

Bij Balance & Result werken op dit moment zes mensen. In de toekomst ziet dat er in de ogen van Straatman anders uit. "Onze ambitie is om met de markt mee te groeien. We willen niet een heel groot adviesbureau worden, omdat we onze klanten wel persoonlijk willen blijven bedienen. Maar Balance & Result is nu relatief klein, we kunnen wat verdiepen en groeien."

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren