Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Banen weg bij Vestia

14 mei 2012

Woningcorporatie Vestia gaat minstens 100 banen schrappen en wellicht meer. Dit gebeurt via het beëindigen van tijdelijke contracten, natuurlijk verloop en gedwongen ontslagen, staat in een brief aan de medewerkers. Het bedrijf heeft 1150 mensen in dienst. Dit meldt de NOS.

Naast de ontslagen onderneemt Vestia andere maatregelen om alles financieel weer op de rails te krijgen. Door onderdelen af te stoten, zal de corporatie inkrimpen. Het aantal woonbedrijven gaat terug van vijftien naar drie, het aantal ontwikkelbedrijven van twee naar één, en uiteindelijk moeten er maximaal twee onderhoudsbedrijven overblijven.

Daarnaast zal de corporatie zich sterker gaan richting op de provincie Zuid-Holland, en met name op Rotterdam en de regio Haaglanden. De woningen in het noorden en oosten van het land wil Vestia op termijn doorverkopen aan andere corporaties.

Ander bestuur

Een andere maatregel is dat er een driekoppig bestuur wordt aangesteld. “De situatie waarin Vestia terecht is gekomen, heeft laten zien dat het model met één bestuurder niet wenselijk is omdat dit de organisatie kwetsbaar maakt”, staat in de brief aan het personeel. In een driekoppig bestuur zijn de verantwoordelijkheden meer gedeeld en zijn meer checks en balances ingebouwd, aldus de corporatie. Het hele proces zal ongeveer een jaar duren.

Bron: NOS

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren