Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Bamboe kozijnen

24 februari 2011

Bij een woningrenovatieproject in Montfort, Limburg, worden als proef bij enkele woningen de bestaande kozijnen vervangen door bamboe, een sterke, milieu- en ecologisch verantwoorde grassoort.

Door de dichte structuur zijn de bamboe kozijnen houtworm-, rot- en vochtbestendig. De grondstof voor de productie van bamboe kozijnen komt van de snelgroeiende, houtachtige winterharde soort. Het ziet eruit als hardhout, maar er is geen enkele boom aan te pas gekomen. Bamboe groeit snel (tot 60 cm p/dag) en is binnen vijf jaar geschikt voor de kap. Anders dan bij bomen blijven na de kap de wortels intact waaraan de nieuwe scheuten ontspruiten.

Accoya

Nog een paar andere woningen worden voorzien van kozijnen van een combinatie van de houtsoorten accoya en vuren. Woningcorporatie Wonen Limburg en fabrikant Helwig Kozijnen willen hiermee bewijzen dat milieuvriendelijk naaldhout betere eigenschappen bezit dan het allerbeste (en kostbare) hardhout. “Hiermee markeren wij het belang van innovatie en de inzet van milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen bij renovatieprojecten”, volgens de fabrikant.

Bron: Bouwwereld

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren