Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Applicatie bestrijdt leegstand

8 juni 2011

De Brink Groep heeft de applicatie LEAF ontwikkeld om financiële consequenties van investeringen in duurzaam vastgoed  inzichtelijk te maken. De nieuwe applicatie kan duurzame investeringen in leegstaand vastgoed bevorderen.

In Nederland staat ruim zeven miljoen vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak aan kantoorruimte leeg. Dit aanbod sluit niet aan op de behoefte en wensen van de meeste huurders. Om de benodigde investeringen en duurzaamheidswensen in beeld te krijgen kunnen beleggers, woningcorporaties en huurders LEAF gebruiken.

Leegstand

LEAF maakt een analyse van de huidige duurzaamheidscore en komt vervolgens met een advies over mogelijke upgrademaatregelen voor het gebouw en de technische installaties, inclusief de bijbehorende financiële consequenties. “De komende jaren moet veel leegstaand vastgoed worden herontwikkeld om al het ongebruikte aanbod beter aan te laten sluiten op de veranderde marktvraag", zegt Woud Jansen, senior kostendeskundige van Brink Groep. "Met LEAF willen wij de transparantie van het besluitvormingsproces over de verduurzaming van bestaand vastgoed voor alle betrokkenen vergroten.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren