Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Angst voor onbekende staat herbestemmen in de weg

bron: SBR 11 juni 2010

“Niet de crisis, maar de angst voor het onbekende belemmert de keuze voor herbestemmen”, betoogt Arno Boon. Hij is directeur van BOEi en één van de zes panelleden die meedoen aan het centrale debat op het Nationaal Congres Leegstand & Herbestemming. Dit wordt georganiseerd door Facta en SBR en vindt plaats op 24 juni 2010 in Amersfoort.

Nederland kent een enorme leegstand: ruim 6,7 miljoen vierkante meter kantooroppervlak. In winkelstraten staan zo'n 40.000 verdiepingen boven winkels leeg. Eenmaal verbouwd blijken herbestemde gebouwen vaak parels in de stad, die anderen aanzetten tot investeren.

Kopstukken in discussie

Zeven kopstukken uit de bestuurlijke wereld, de praktijk en de wetenschap gaan tijdens het centrale debat op het Nationaal Congres Leegstand & Herbestemming in op de actuele opgaven met het oog op herbestemmen. Waarom zouden we herbestemmen en hoe pakken we dit het beste aan? Diverse panelleden hebben een uitgesproken mening.

Naast de bovengenoemde panelleden neemt ook Wouter de Jong deel aan de discussie. Hij werkt als gedeputeerde wonen & duurzaamheid bij de provincie Utrecht.

Praktijk voorop

Het debat zet de toon voor de rest van het congres, dat ingaat op de volgende vragen:

Na een gezamenlijk ochtendprogramma, kan men 's middags kiezen uit een uitgebreid aanbod aan presentaties, workshops en andere vormen van kennisoverdracht.

Meer informatie en aanmelden

Dit congres vindt plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Tijd: van 9.30 uur tot 16.15 uur, kosten: € 295,00. Het programma en de mogelijkheid om aan te melden zijn te vinden op de website van SBR, http://www.sbr.nl/herbestemmingscongres.

Dit congres is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het ministerie van VROM, Nationaal Programma Herbestemming en Aedes en tot stand gekomen met medewerking van Wonen boven winkels.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren