Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Akkoord renovatie Rotterdamse wijk

26 mei 2011

De bewoners van het Rotterdamse tuindorp Vreewijk hebben met de gemeente en woningcorporatie Com.wonen een akkoord bereikt over de toekomst van de wijk. De partijen raakten een aantal jaar geleden met elkaar in conflict, toen de corporatie aankondigde 1300 woningen te willen slopen in de wijk in deelgemeente Feijenoord.

Op 25 mei presenteerde de deelgemeente een plan voor de komende jaren. Het uitgangspunt van ‘Verbeterprogramma tuindorp Vreewijk’ is dat de woningen worden behouden, tenzij dat technisch of financieel niet mogelijk is. Wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) noemde het plan een ‘stap vooruit’.

Al eerder werd besloten dat een derde van de woningen niet mag worden gesloopt omdat ze beeldbepalend zijn. Vreewijk is een beschermd stadsgezicht. Voor de andere woningen geldt nu dat de corporatie per huis onderzoekt of dit gerenoveerd en dus behouden kan worden.

Financiële ondersteuning

Met het akkoord stappen gemeente, bewoners en de woningcorporatie naar het Rijk om financiële ondersteuning te vragen voor hun plan. “Het behouden van de kwaliteit van het beschermd stadsgezicht brengt extra kosten met zich mee”, aldus directeur Ben Pluijmers van Com.wonen. Een deel van het benodigde bedrag nemen de gemeente en de woningcorporatie voor eigen rekening. Com.wonen heeft naar eigen zeggen 30 miljoen euro betaald om deze extra kosten te dekken.

Bron: architectenweb

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren